Gyorsmenü, oldaltérkép és beállítások
Felvételi

6 évfolyamos felvételi hírek

Segítünk Önnek! Használja a jobb oldali görgetősávot vagy az egerének görgőjét a hírek felett állva a régebbi hírekhez való görgetéshez!

Egyelőre nem indítunk felvételi előkészítőt

2020. augusztus 28.

A fokozódó járványveszély miatt a felvételi előkészítő indítását elhalasztjuk. Ha a helyzet lehetővé teszi, novembertől intenzív tanfolyamot szervezünk, dupla alkalmakkal. A részletekről ezen a lapon fogunk tájékoztatást adni. Szíves megértésüket kérjük!


Felvételi előkészítő a központi írásbeli felvételire hatodik osztályosoknak

2020. augusztus 15.

Jelentkezés: KIZÁRÓLAG elektronikusan, szeptember elején nyílik meg a regisztrációs felület iskolai honlapunkon. A tanfolyam részleteiről (kezdési időpontok, napok, valamennyi tudnivaló) pontos tájékoztatást augusztus utolsó hetében/től adunk ugyanitt, a felvételi menüpont alatt.

Megértésüket köszönjük!


Kedves Felvételizők!

2020. augusztus 15.

A hat évfolyamos osztályainkba felvételiző diákoknak szóló összes információnkat itt, ezen a lapon osztjuk meg. Kérjük, kövessék nyomon a frissítéseket azáltal, hogy rendszeresen ellátogatnak erre a lapra! Sok sikert kívánunk a felkészüléshez!


További tartalomért görgessen lejjebb!

Első teendők


Most már Te is közénk tartozol. Nézz szét a Gólyáknak készült oldalunkon, segíteni fog Neked az eligazodásban!

Gimnáziumunk fennállása óta egyetemi gyakorlóiskola, az ország egyik legjobban teljesítő középiskolája. Kiemelt feladatunknak tekintjük a tehetséggondozást, melyen belül magas színvonalú oktatással segítjük gimnazistáink egyetemre, főiskolára való felkészülését. Érettségiző tanítványaink döntő többségben a legrangosabb magyarországi egyetemeken (SE, BCE, BME, ELTE, stb.) folytatják tanulmányaikat és közel 100%-uk felvételt nyer az általa választott felsőfokú intézménybe. Az utóbbi néhány évben egyre többen színvonalas külföldi egyetemekre is bekerülnek (Oxford, Cambridge, Edinburgh, Delft, MIT, UCL). A középiskolai versenyeken diákjaink évről évre nagy sikerrel szerepelnek, a legrangosabbnak tekintett Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen már szinte minden tárgyból jutott döntőbe diákunk. A legtehetségesebbek a nemzetközi diákolimpiákon is megmérkőznek, sokszor dobogós eredményt érnek el.

Iskolánkban hat és négy évfolyamos képzés zajlik. Hat évfolyamos osztályainkba elsősorban fővárosi, illetve Budapest környéki tanulókat várunk. Legfőbb célunk, hogy diákjaink nyitott, önállóan gondolkodó, érdeklődő és sokoldalú személyiséggé váljanak.

Nevelési-oktatási programunk célja a hat évfolyamos osztályokban, hogy a diákok érdeklődési körének kialakulását segítsük, magas szinten fejlesszük alapkompetenciáikat, különös tekintettel az anyanyelvi, idegen nyelvi, matematikai-logikai és digitális kompetenciákra. Mindezek a későbbi szakmai orientációjuk alapját képezik. A módszerek tekintetében a kreativitásra, a kommunikációra és (főleg a 7-8. évfolyamon) a játékosságra helyezzük a hangsúlyt; ezen kívül figyelünk a tudás megszerzését inspiráló légkör kialakítására, és az ehhez jól illeszkedő tevékenységek hatékony kiválasztására.

Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy:

-a kerettantervi óraszámhoz képest magasabb óraszámban oktatjuk többek között az idegen nyelveket és a matematikát
-hat idegen nyelvet (angol, német, francia, olasz, orosz, latin) órarendi, négyet (portugál, román, eszperantó, spanyol) szakköri keretben oktatunk
-kiemelt figyelmet fordítunk a tehetséggondozásra
-diákjainkat támogatjuk az önálló, hatékony tanulásmódszertan elsajátításában (a tanulás tanulása)
-témanapokat szervezünk a 7-8. évfolyam számára
-az iskola Disputa programján belül magyar és idegen nyelvű vitafoglalkozásokat tartunk
-szaktáborokat szervezünk a legkülönfélébb témákban: terepgyakorlat, sport, társasjáték stb.
-diákjaink számára nemzetközi csereprogramokat bonyolítunk le, belga, svéd, dán, kolozsvári, szentpétervári testvériskolákkal
-verseny- és nyelvvizsga-felkészítő szakköröket szervezünk
-tanulóink az utolsó két évben érdeklődésüknek megfelelő fakultációs tárgya(ka)t választanak
-a tanuláson túl élénk közösségi élet színtere is az iskola: diákönkormányzati nap, sportéjszaka, filméjszaka
-az érettségihez előírt közösségi szolgálat sok esetben a diákönkormányzat szervezésében valósul meg
-intézményünk saját táborral rendelkezik a Tisza mellett, ahol a nyári szünetben táborozhatnak diákjaink
-iskolánkban alapítvány (Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány) is működik, amely lehetőségeihez mérten támogatja diákjaink utazásait, a táborozást, tanulmányi ösztöndíjjal motiválja a legjobb eredményeket elérőket, de a hátrányos anyagi helyzetben lévő családok gyermekeinek is nyújt anyagi segítséget.

A 2021/2022. tanévben két hat évfolyamos osztályt indítunk. Mindkettő a 21. század kihívásainak megfelelő, modern tanulásszervezést és értékelést, a digitális kompetenciát előtérbe helyező osztály. A matematika és az idegen nyelv oktatását emelt óraszámban és csoportbontással tudjuk megvalósítani. Nagy hangsúlyt fektetünk a gyerekek kommunikációs készségeinek fejlesztésére a vitakultúra, problémamegoldás és prezentációs technikák előtérbe helyezésével.

Tervezett létszám: 60 fő (két 30 fős osztály)

Első idegen nyelvként tanulóink angol nyelvet tanulnak. Megfelelő létszámú jelentkezés esetén haladó német csoport indítására is van lehetőség. A felvett tanulók számára nyelvi felmérést tartunk, hogy az első idegen nyelvet ki-ki a maga szintjének megfelelő csoportban tanulhassa. A második idegen nyelv (angol, német, olasz, francia, orosz, latin) beosztása a 8. év folyamán, igényfelmérést követően alakul ki.

A felvételi eljárás menetét és a részletes felvételi tájékoztatónkat 2020. októberében fogjuk publikálni ezen a helyen.
Mintatételek a szóbelihez Letöltés