Gyorsmenü, oldaltérkép és beállítások
Kollégium

Év eleji teendők

A kollégiumi tanév 2019. szeptember 1-én (vasárnap) kezdődik. A beköltöző növendékeinket 8 órától tudjuk fogadni a kollégiumban. Szülői tájékoztató értekezletet – amelyen a részvétel nem kötelező – 2019. szeptember 1-én (vasárnap) 17 órakor tartunk a Kollégiumi Klubban.

A kollégiumi tanévnyitó, az új kollégisták ünnepélyes fogadalomtételével 2019. szeptember 2-án (hétfő) lesz a gimnázium épületének második emeletén található színházteremben 19 órakor.

A 2019/2020-as tanév első hónapjának hétvégi ügyeleti rendje

A tanév első félévének teljes programját szeptemberben küldjük el tanulóinkkal.

2019. augusztus 26. (hétfő): étkezési igények elküldése emailben

2019. szeptember 1. (vasárnap) 8 órától: beköltözés, kollégiumi férőhelyek elfoglalása
2019. szeptember 1. (vasárnap) 9.00-16.00: szeptember havi étkezési díjak befizetése

2019. szeptember 2. (hétfő) 9 óra: gimnáziumi tanévnyitó

2019. szeptember 7-8. (szombat-vasárnap): nevelőtanári felügyelet a kollégiumban

2019. szeptember 14-15. (szombat-vasárnap): a kollégium zárva tart, általános hazautazás pénteken

2019. szeptember 21-22. (szombat-vasárnap): a kollégium zárva tart, általános hazautazás pénteken

2019. szeptember 28-29. (szombat-vasárnap): a kollégium zárva tart, általános hazautazás pénteken

Az őszi félév hétvégi nyitvatartási rendjét szeptemberben fogjuk elküldeni és megtalálható lesz a kollégiumunk oldalán is.

A 9. évfolyamos kollégisták szüleinek tájékoztatása céljából közöljük, hogy a hazautazós hétvégéken a kollégiumot pénteken 16 óráig kell elhagyni, és vasárnap 16 órától lehet visszaérkezni a tanulóknak a kollégiumba.

Kollégiumi életünket az elmúlt tanévhez hasonlóan szeretnénk színesíteni programokkal, kirándulásokkal, színházlátogatásokkal, tematikus estekkel, szakkörökkel. Sajnos kisebb javításokra és felújításokra is folyamatosan szükség van a kollégiumban.

Fenntartónk az ELTE anyagi támogatása évről évre csökken (ebben a naptári évben jelentősen csökkent), emiatt szükségszerű a szülők egyszeri támogatását kérnünk a kollégiumi költségekhez. A 2019/2020-as tanévben a hozzájárulás teljes összege 16.000 Ft, amelyet 2019. szeptember 1-jén (vasárnap) lehet befizetni az első emeleten a fiú kollégium nevelőtanári szobájában. Megértésüket, segítségüket és támogatásukat előre is köszönjük! A befizetésről igazolást adunk. A költségekről pontos nyilvántartást vezetünk, amelyet a 2019. szeptemberben megalakult kollégiumi szülői szervezet ellenőriz, de természetesen bárki betekinthet a pénztárkönyvbe.

Az étkezési kedvezményt igazoló papírokat mellékelve kérjük, hogy az étkezési igényüket (reggeli, ebéd, vacsora) legyenek szívesek elküldeni a gazdasági ügyintézőnk, Kis Elemérné Éva (2020-tól az új ügyintéző Szabó Magdolna ) részére e-mailben (kise@apaczai.elte.hu) részére legkésőbb 2019. augusztus 26-ig (hétfő). Étkezési kedvezményt csak igazolás ellenében tudunk biztosítani! Az igazolásokat a beköltözéskor is van lehetőség leadni. Azok a szülők, akik rendezték már az igazolásokat, tekintsék tárgytalannak a fentieket.

A kollégiumban minden szinten konyha található, ahol főzésre és étel melegítésére van lehetőség. A szobák saját hűtőszekrénnyel is rendelkeznek. Evőeszközökről, ételtartó edényekről, poharakról és bögrékről a kollégistáknak maguknak kell gondoskodniuk.

A szeptember havi étkezést 2019. szeptember 1-én (vasárnap) 9 és 16 óra között lehet befizetni a gimnázium negyedik emeletén lévő gazdasági irodában Kis Elemérné Éva (2020-tól az új ügyintéző Szabó Magdolna ) gazdasági ügyintézőnél. Előreláthatólag szeptember hónapra (21 munkanap) a 100%-os étkezési térítési díjak a következők szerint alakul:

reggeli: 270 forint
ebéd: 480 forint
meleg vacsora: 340 forint

Természetesen az 50%-os kedvezményes étkezési díj a fenti összeg fele. Azoknak a tanulóknak, akiknek van érvényes igazolása, vagy alanyi jogon jár, a jövőben is biztosítjuk az 50%-os étkezési kedvezményt. A 9. évfolyamos növendékeink számára szeptember hónapra ideiglenesen mindhárom étkezést megrendeljük abban az esetben, ha a szülők 2019. augusztus 26-ig (hétfő) nem nyilatkoznának másképp. Októbertől természetesen lehetőség van változtatásra.

Kérjük Önöket, legyenek szívesek a gyermekük számára megfelelő tisztálkodó szereket és ünnepi ruhát (fehér ing, blúz, nyakkendő, sötét szoknya, sötét ünneplő nadrág) is biztosítani. A kollégium – ha szükséges – biztosít a növendékeink számára ágyneműt, huzatot, párnát és paplant, a kollégium nehéz anyagi helyzetére hivatkozva kérjük, hogy akinek lehetősége van, hozzon magával otthonról saját ágyneműhuzatot.

Személyes tárgyak, szobadekorációk (pl. cserepes virág, kedvenc kép, kis szőnyeg stb.) behozására van lehetőség, hiszen minden, ami az otthonosság érzetét biztosítja a kollégiumban, segíti a megszokást és a beilleszkedést.

Végül kérünk még a beköltözéskor a kollégiumi nyilvántartáshoz 1 db igazolványképet is, amelyeknek hátuljára írják rá a gyermekük nevét!

Gólya vagy?