Gyorsmenü, oldaltérkép és beállítások
Oktatás

Osztályozó- és javítóvizsgák

Őszi vizsgák

A vizsgák időpontja: 2022. augusztus 29-31.

A pontos beosztást 2022. augusztus 23. után küldjük el az érintett tanulóknak.

A vizsgákra jelentkezni szükséges. A jelentkezés kizárólag emailben történhet ezen jelentkezési lap elküldésével (a peto@apaczai.elte.hu e-mail címre, minden esetben küldök visszaigazolást) legkésőbb 2022. augusztus 23-ig. Az osztályozóvizsga lehetőségéről az igazgató dönt.

Előrehozott érettségi vizsga miatt osztályozóvizsgát ebben az időszakban csak akkor lehet tenni, ha a tanuló a 2022. őszi vizsgaidőszakban kíván előrehozott érettségit tenni. Aki a 2023 tavaszi vizsgaidőszakban szándékozik előrehozott érettségit tenni, annak a 2023. áprilisi vizsgaidőszakban lesz lehetősége osztályozóvizsgázni.

A jelentkezés mellett kérjük a tanulókat, hogy a vizsgakövetelményeket illetően egyeztessenek szaktanáraikkal.

Problémamentes felkészülést és sikeres vizsgákat kívánok.

Pető Sándor

Ha előrehozott érettségire készülsz, ajánljuk figyelmedbe az Oktatás/Érettségi oldalt is!

Néhány információ a javító- és osztályozó vizsgákról

A vizsgák egy (legalább 60 perces) írásbeliből és egy szóbeliből állnak. A feladatlapon jelölve van, mennyi időt kapnak rá a tanulók és az is, hogy milyen segédeszközöket használhatnak a vizsga során. Az írásbeli és szóbeli vizsgák egy napon vannak. A dolgozatokat még a szóbeli előtt kijavítják. A szóbelik bizottság előtt zajlanak, gyakorlatilag az érettségivel azonos szabályok szerint: minimum 30 perces felkészülési idő (kivéve: élő idegen nyelvek), maximum 15 perces felelet. Itt is önállóan kell kifejteni a vizsgázónak a gondolatait, kérdezni akkor lehet, ha a kifejtést befejezte vagy megakadt. Fontos: a pótvizsgán (is) bármilyen jegyet szerezhet a tanuló.

Az iskola Vezetőségének és angol szakos tanárainak döntése szerint a 2018/2019-es tanévtől megváltozik az osztályozóvizsgák rendje. A vizsgára jelentkező diákok a saját szaktanáruk által összeállított szóbeli és írásbeli vizsgát tesznek. Ez azt jelenti, hogy mindenki számára a saját csoportja szintjéhez szabott tananyagot fedi majd le a vizsga, például 12.-ben a Solutions Advanced teljes nyelvtanát, szókincsét, szövegeit, témaköreit és készségeit (ha előtte az Upper-Intermediate könyvből tanult). A vizsga pontos anyagát a szaktanár december 1-ig kijelöli, és erről tájékoztatja a diákokat. Az osztályozóvizsgára az érettségire való jelentkezést megelőzően, február elején a Titkárságon kell jelentkezni.
Jelentkezési lap osztályozóvizsgára Letöltés