Gyorsmenü, oldaltérkép és beállítások
Oktatás

Osztályozó- és javítóvizsgák

Őszi vizsgák

Kedves Diákunk!

Az augusztusi osztályozó- és javítóvizsgák időpontja: 2021. augusztus 25-27. (szerda-péntek)

Jelentkezési határidő: 2021. augusztus 18. (szerda)

Kérjük, jól gondold meg az (érettségi céljából történő) osztályozóvizsgára való jelentkezést, mert a vizsga érdemjegye lesz az adott tárgyból az év végi osztályzatod, amin nem lehet a továbbiakban változtatni! Ajánlatos erről előre egyeztetni a szaktanárral.

Jelentkezni lehet az alábbi linken:

https://forms.gle/pA3ZfLFRq12bJDYp6

Ha kettőnél több tárgyból jelentkezel, tölts ki több kérdőívet.

Zavartalan felkészülést, sikeres vizsgákat kívánok.

Pető Sándor

Ha előrehozott érettségire készülsz, ajánljuk figyelmedbe az Oktatás/Érettségi oldalt is!

Néhány információ a javító- és osztályozó vizsgákról

A vizsgák egy (legalább 60 perces) írásbeliből és egy szóbeliből állnak. A feladatlapon jelölve van, mennyi időt kapnak rá a tanulók és az is, hogy milyen segédeszközöket használhatnak a vizsga során. Az írásbeli és szóbeli vizsgák egy napon vannak. A dolgozatokat még a szóbeli előtt kijavítják. A szóbelik bizottság előtt zajlanak, gyakorlatilag az érettségivel azonos szabályok szerint: minimum 30 perces felkészülési idő (kivéve: élő idegen nyelvek), maximum 15 perces felelet. Itt is önállóan kell kifejteni a vizsgázónak a gondolatait, kérdezni akkor lehet, ha a kifejtést befejezte vagy megakadt. Fontos: a pótvizsgán (is) bármilyen jegyet szerezhet a tanuló.

Az iskola Vezetőségének és angol szakos tanárainak döntése szerint a 2018/2019-es tanévtől megváltozik az osztályozóvizsgák rendje. A vizsgára jelentkező diákok a saját szaktanáruk által összeállított szóbeli és írásbeli vizsgát tesznek. Ez azt jelenti, hogy mindenki számára a saját csoportja szintjéhez szabott tananyagot fedi majd le a vizsga, például 12.-ben a Solutions Advanced teljes nyelvtanát, szókincsét, szövegeit, témaköreit és készségeit (ha előtte az Upper-Intermediate könyvből tanult). A vizsga pontos anyagát a szaktanár december 1-ig kijelöli, és erről tájékoztatja a diákokat. Az osztályozóvizsgára az érettségire való jelentkezést megelőzően, február elején a Titkárságon kell jelentkezni.
Jelentkezési lap osztályozóvizsgára Letöltés