Gyorsmenü, oldaltérkép és beállítások
Aktuális

Az aranyos Zsigri tanár úr

2022. június 17.
Meridián


Zsigri Ferenc tanár urat 2021-ben az ELTE Szenátusa aranyoklevéllel jutalmazta. Sajnos a Covid miatt csak idén került sor az oklevél átadására.

Az aranyoklevelet diplomaszerzésének 50. évfordulójára kapta, ily módon ismerve el tanári pályán nyújtott teljesítményét. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert ebből 42 (most már 43) évet az Apáczaiban tanított.

Minden egyes óráján érezzük, hogy életének középpontjában a diákok, a tanítás, az iskola áll. Tekintélyt sugárzó személyiségéből árad a fizika szeretete, amit nap mint nap átad a következő generáció tanárainak, műszaki értelmiségieinek, „tudósainak”. A pályafutása önmagában kimagasló, ez a sikeres diákjainak hosszú listájából is megállapítható.


Az aranyos Zsigri tanár úr

Már a felvételi előtt is legendákat hallottam a tanár úrról. Engem 2019 óta tanít, és személyesen is megismerhettem fantasztikus személyiségét; professzionális tanár és tanítvány központú pedagógus. Ami eredményekben és díjakban nem kifejezhető: a humorérzéke. Viccei változatosak, célba találnak, szinte minden órán ér minket valami meglepetés.


Az aranyos Zsigri tanár úr

Büszkék vagyunk arra, hogy a tanítványai lehettünk, reméljük, még sok generációnak megadatik ez a lehetőség. Tervei szerint 80 éves koráig abba se hagyja a tanítást, ugyanolyan fáradhatatlan lelkesedéssel tanít, mint pályájának kezdetén.

Juhász Júlia