Gyorsmenü, oldaltérkép és beállítások
Aktuális

Sportest UV-fényben

2022. február 14.
Meridián


Miközben az iskolában egymást érik a diákok által szervezett közösségi programok, az ember azt gondolná, már igazán új dologgal nehéz előrukkolni. Ezt meghazudtolva szervezett az ADP (Apáczai Demokrata Párt) egy olyan sportestet, ahol UV-lámpákkal világították meg a tornatermeket.

Előzetes kérés alapján a legtöbben fehér vagy rikító sárga felszerelésben érkeztek. A program az elmaradhatatlan, mindig népszerű, igazgató úr által tartott zumbával kezdődött. Majd ahogy egyre sötétedett, váltak látványosabbá a különböző labdajátékok során ide-oda cikázó gyereksereg szebbnél-szebb akciói. A játékokat segítette, hogy mind a labdákat, mind a kosárlabda palánkokat és focikapukat foszforeszkáló festékkel színezték.


Sportest UV-fényben

Természetesen nem tudtam kibújni a bőrömből, és akarva-akaratlanul kicsit testnevelőként is szemléltem az eseményeket. Jó volt látni, hogy a különböző korosztályok milyen kreatívan, ügyesen és főként sportszerűen küzdenek meg egymással, tiszteletben tartva a másik gyengeségeit, elismerve erősségeit, egymást segítve és buzdítva.


Sportest UV-fényben

A szervezés pedig mondhatni profi volt. A játékvezetéstől kezdve, a logisztikán keresztül, az eredményhirdetésen át, ahol zsámolyokból kreált dobogón vehették át a győztesek a nekik járó csokoládét és oklevelet, és együtt elénekelhették a Himnuszt, egyszóval minden tökéletesen működött. Természetesen a remek hangulat sem maradt el, de a legszívmelengetőbb mégis az volt, hogy láthattam EGYÜTT dolgozni 10-12 fiatalt, akik úgy működtek, mint egy jól olajozott gépezet: összehangoltan és magabiztosan, ugyanakkor türelmesen, jókedvűen és feszültség nélkül végezte mindenki a dolgát.


Sportest UV-fényben

Volt már részem jónéhány iskolai sportestben és sportéjszakában, de szervezettség és együttműködés tekintetében ez minden eddigit felülmúlt.

Gratulálok az ADP-nek, jó kis csapat!


Sportest UV-fényben

Illés Vanda