Gyorsmenü, oldaltérkép és beállítások
Aktuális

A végzős évfolyam idei díjazottjai

2021. április 30.
Meridián


Szép hagyománya iskolánknak, hogy a ballagási ünnepségen kerülnek átadásra a végzősök díjai. Az ünnepség idén is elmaradt, de természetesen a díjak ugyanúgy kiosztásra kerülnek.

Az Apáczai Emlékérmet a 2020/2021-es tanévben a tantestület szavazása eredményeképp Simon Vivien 12.A osztályos tanuló kapta. Vivien méltatását Jakab Péter osztályfőnök tollából keretes írásunkban lehet olvasni.

Vivi végig kitűnő tanulója volt az osztálynak, s erre minden esélye megvan idén is. Neve sűrűn előfordul az év végén vagy év elején jutalmazott diákok között, ezt a tagozatos tantárgyakból, elsősorban kémiából elért sikereinek köszönheti.

Helyezései és díjai, valószínűleg a teljesség igénye nélkül: 9. osztály: Mikola Sándor Fizika Verseny 22. hely, Irinyi János Kémia Verseny I. hely (+ Irinyi 2018-díj + Unicam Kft. különdíj); 10. osztály: Varga Ernő Kémiai Díj, Irinyi János Kémia Verseny I. hely, Kémia OKTV 4.hely, Európai Unió Természettudományi Olimpiája – ezüstérem (csapatban); 11. osztály: Varga Ernő Kémiai Díj, Szent-Györgyi Albert Tanulmányi Verseny (csapatban) III.hely, Tudományos Diákkörök XX. Kárpát-medencei Konferenciája (döntős), Mengyelejev Kémiai Olimpia – dicséret; 12. osztály: Richter Talentum Alapítvány Ösztöndíj, Kémia OKTV I.hely, Biológia OKTV 28. hely.

Az őt tanítók talán megerősíthetik, hogy kiváló eredményei mellett Vivi érdeklődése sokrétű. Nagyon szívesen tanul nyelveket (kitartására, akaraterejére jellemző, hogy feljebbi angolcsoportban töltötte az utolsó két tanévet, mint ahol elkezdte). Humán tárgyakból is aktív közreműködője a tanóráknak, történelem esszéi igényesek.

Komolytalan, „alibi” munkát Simon Vivientől sosem láttam a négy év során, még életvitel, etika tantárgyakból sem.

Rendszeresen és aktívan sportol, amíg elfoglaltságai engedték, 9. osztályban egy-két sportrendezvényen is képviselte az iskolát. Röplabdatudásának és szerváinak többször voltam „elszenvedője” az osztálytáborokban, többnyire sajnos a háló túloldalán állva (esve).

Viviről talán az első osztálykarácsonyunk kapcsán derült ki, hogy komoly eredményei mellett csapatépítésben is igazi segítség, a zenefelismerő verseny koordinálása hagyományosan az ő feladatává vált karácsonykor. Az osztálytáborok szervezésében sokat segített a kollégista lányoknak, legyen szó a közös főzés megtervezéséről, programokról. Kirándulások, programok alkalmával szívesen beszélget mindenkivel, akár meglepően komoly témákról is. Volt olyan túra, ahová a közben zajló szaktárgyi verseny ellenére is, ha csak másfél napra is, de eljött utánunk (ez az előző osztályomból, de a mostaniból sem mondható el mindenkiről).

Osztálytársai elismerik tudását, kedves, empatikus természete révén mindenkivel megtalálja a hangot. Szerénységét, személyiségét talán az alábbi kis történet jellemzi legjobban. Egy alkalommal arról beszélgettünk, ki milyen motívumot festett a székekre Raszler Tanár Úr művészeti projektjében. Lelkesen mesélte, mennyire élvezte a feladatot, majd halkan hozzátette: „talán hagyok itt valami nyomot magamról”.

Az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány díjazottjai az idei évben:

Művészeti Díj:

képzőművészet kategória: Geraszin Nikolett (12.A), Takács Bori (12.B)
irodalom kategória: Kiss Réka (12.B)
zene kategória: Piricz Barna (12.B)

Sport Díj:

Gergácz Bence (12.B)
Bieber Bendegúz (12.D)

Igazgatói közösségi különdíjasok:

Az idei évben a korábbinál jóval több igazgatói közösségi különdíj kerül kiosztásra, hiszen nagyon aktív és segítőkész évfolyamtól búcsúzunk:

12.A: Csiszár Dóra, Földi Teodor, Mester Ildikó
12.B: Dolgos László
12.C: Varga Flóra
12.D: Stec Kaidi Tea

Szívből gratulálunk minden díjazottnak, s az egész évfolyamnak sikeres érettségi vizsgákat kívánunk!