Gyorsmenü, oldaltérkép és beállítások
Aktuális

Abszolút első hely, aranyérem és bronzérem a III. Nemzetközi Kémia Tornán

2019. augusztus 25.
Meridián


Lezajlott a III. Nemzetközi Kémia Torna 9 ország részvételével Moszkvában a Lomonoszov Egyetemen. Itt nem egyénileg mérettetik meg magukat a versenyzők, ez egy csapatverseny. A két magyar csapat nagyszerű eredménnyel zárta a versenyt.

A Hungarian Team Red aranyérmet szerzett abszolút első helyen. Ezen a versenyen csak egy aranyérmet osztanak. Az aranyérmes csapatnak két apáczais diák is tagja: Mészárik Márk és Kozák András (akinek nemzetközi versenyeken ez már a 4. érme idén). A győztes csapat tagjai még: Mészáros Bence (csapatkapitány), Szappanos Attila, Szűcs Pál a Szent István Gimnáziumból és Vaskó Lili a BME Nemzetközi Gimnáziumból. A másik magyar csapat, a Hungarian Team Green is éremmel zárta a versenyt, bronzérmet szerzett. A bronzérmes csapatban is üdvözölhetünk apáczais diákot, Almási Balázst. A Hungarian Team Green tagjai még: Buzafalvi Dénes (ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium), Gellér Blanka (Toldy Ferenc Gimnázium), Győrfi Sára (Szent István Gimnázium), Varga Zsombor (Petrik Szakgimnázium). A két csapat vezetője Kiss Andrea (Szent István Gimnázium). Bár csapatverseny, de a legtöbb pontot szerző versenyzők egyéni elismerésben is részesülnek. A legeredményesebb versenyző Mészárik Márk lett, aki I. fokozatú oklevelet kapott, ő lett a legtöbb pontot elérő előadó is. II. fokozatú oklevelet kapott Almási Balázs, ő lett a negyedik legtöbb pontot elérő versenyző.

Köszönet a felkészítőiknek: Kiss Andreának, Forman Ferencnek, Gräff Tamásnak, Kovács Dávidnak, Stenczel Tamásnak, valamint a versenyző diákok összes kémia- és angoltanárának!


Abszolút első hely, aranyérem és bronzérem a III. Nemzetközi Kémia Tornán