Gyorsmenü, oldaltérkép és beállítások
Aktuális

Országos döntőben a sakkozó lányaink

2020. február 6.
Meridián


2020. február 1-jén a diákolimpián a 9-12-es leány csapatok kategóriájának budapesti versenyén iskolánk csapata a 6 résztvevő közül bronzérmet szerzett, ezzel jogot szerzett az országos döntőn való indulásra.

A Városmajor csapata kiemelkedett a mezőnyből, rajtuk kívül a Szent László Gimnázium csapata végzett előttünk. Reménykeltő a jövőre nézve, hogy a 9-12-es korosztályban két nyolcadikos és egy kilencedikes lány alkotta a csapatot, ők még három évig indulhatnak ebben a kategóriában.


Országos döntőben a sakkozó lányaink

A legjobb játékosunk Sulyok Eszter (8.D) volt, aki egyben a mezőny legjobb sakkozója. Tőle alap volt, hogy mind az öt ellenfelét legyőzze, ami papírforma volt, de vele ellentétben sokan nehezen viselik vagy viselték a „kötelező győzelem” terhét. Ő kiegyensúlyozott, magabiztos, jó játékkal símán nyert 5-ből 5-öt.

Nagy köszönet apukájának is, aki a csapat „szállításában” sokat segített.

A második legjobbunk Molnár Márta (9.D), aki a szalagavató miatt az utolsó két fordulót ki kellett, hogy hagyja, így azokban emberhátrányban kellett játszanunk; de az első 3-ból 2-t nyert, ezzel segítve a csapatot.

Karsai Luca (8.D) nagyon ügyesen és ötletesen játszott, több nagyon esélyes, szinte nyerő állása volt, de a döntő pillanatokban rutintalansága miatt hibázott, így ő most csak 1 ponttal járult hozzá a csapat eredményéhez. Mutatott játéka alapján bízvást gondolhatjuk, hogy fog még ő ennél sokkal jobb eredményt elérni!

Pirity Tamás Gábor