Gyorsmenü, oldaltérkép és beállítások
Aktuális

Online Nyílt Nap az ELTE Informatikai Karán

2022. november 10.
Meridián


2022. november 18-án a felvételi döntés előtt álló középiskolások, illetve az informatika területén továbbtanulni szándékozók részére az ELTE Informatikai Kar Online Nyílt Napot tart.

A rendezvényen az érdeklődők hasznos információkhoz juthatnak az induló képzésekről, a felvételi követelményekről, a kollégiumi és ösztöndíj-, valamint a nemzetközi lehetőségekről. Ízelítőt kaphatnak a karon folyó kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységekről és az azokba való hallgatói bekapcsolódás módjairól.

Az izgalmas előadásokból kiderül, hogy mire képesek ma a számítógépek és robotok? Létezik-e az általános mesterséges intelligencia, avagy az Artificial General Intelligence (AGI)? Hogyan érdemes belekezdeni, és mik a lehetőségek ma Magyarországon, illetve az ELTE-n, ha valaki mesterséges intelligenciával szeretne foglalkozni? Szó lesz autonóm rendszerekről, önvezető járművekről és terepi robotokról is. Fény derül arra is, miért egyre fontosabb az informatika az élelmiszertermelésben?

Virtuális Campus túrán mutatják be az épületüket, a hallgatói élet fontos állomásait, valamint az IK közösségét egy hallgató szemén keresztül.

Időpont: 2022. november 18. (péntek) 15 óra

Helyszín: Online

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

További információk a nyílt napról a https://www.inf.elte.hu/elteiknyiltnap oldalon érhetők el.


Online Nyílt Nap az ELTE Informatikai Karán

Horváth Judit
ELTE IK PR
E-mail: horvathjudit@inf.elte.hu