Gyorsmenü, oldaltérkép és beállítások
Aktuális

Építőművész Pécsett

2021. február 12.
Meridián


Egykori apáczais diákként, s a Pécsi Tudományegyetem Kari Nagyköveteként szeretném felhívni a figyelmet az építőművész szakra.

Sziasztok, Kozma Gyöngyvér vagyok, egykori apáczais diák. Most Pécsen tanulok a Műszaki és Informatikai Karon, Építőművész szakon.

Ha érdekel az építészet, de szeretnétek a művészet oldaláról megközelíteni, és inkább kreatívok lennétek, mint logikusak, továbbá nem szerettek annyit számolni, mint amennyit rajzolni (mint ahogy én se), akkor nektek való az építőművész szak, s különösen itt a Pécsi Tudományegyetemen.

Azért bizonyult jó választásnak ide jönni, mert amellett, hogy színvonalas a képzés, egy fiatalos légkör részese lehetsz, ahol a tanár-diák viszony elég közvetlen, jól együttműködő-gyümölcsöző kapcsolat. Illetve az oktatás a jelenlegi (piaci) igényekre szabottan alakul, ideértve a számítógépes programok széleskörű oktatását, mely ma elengedhetetlen a helytálláshoz, lehetőségek megragadásához.

Ha szívesen élnétek vidéken, egy „mediterrán” kulturális központban, és eltudjátok képzelni az építészeti tudás elsajátítását Budapesten kívül is, akkor Pécs egy remek választás Nektek.

Végül a pécsi építész képzés egyik különlegességét emelem még ki: a Solar Dechatlon nemzetközi egyetemi házépítő innovációs versenyt, melyre idén Magyarországról csak a Pécsi Tudományegyetem hallgatói csapata jutott tovább. Érdemes utána olvasni: http://sde2019.hu/hazai_rendezes.html

Ha érdekel benneteket a műszaki pálya, vonz a vidék, és szeretnétek a PTE családjához tartozni, van kérdésetek, keressetek engem bátran, vagy írjatok a marketing@mik.pte.hu e-mail címre. Szakos leírásokat itt találhattok: (https://issuu.com/pmmik).

Kozma Gyöngyvér
Pécsi Tudományegyetem Kari Nagykövet