Gyorsmenü, oldaltérkép és beállítások
Aktuális

Kárpátalján jártunk

2019. június 19.
Meridián


Iskolánk tantestülete 2019. június 13. és 16. között kárpátaljai kiránduláson vett részt Csiszár Gábor tanár úr szervezésében. A program kiváló „tantestület-építőnek” bizonyult, hiszen a közösen töltött estéket, a beszélgetéseket, a társasjátékokat mindannyian nagyon csíptük – s nem csak a szúnyogok minket.


Kárpátalján jártunk

Az utazás egyik célja a kisbégányi általános iskola meglátogatása volt, ahol mindannyian betekintést nyerhettünk ott dolgozó, igazán elhivatott kollégáink munkájába, akik mindent megtesznek a nehéz körülmények ellenére is annak érdekében, hogy a diákokat felkészítsék a középfokú oktatásra, és megismertessék velük a magyar kultúrát is. Az érdekes találkozó mellett itt adtuk át a tantestület gyűjtésének eredményét, mely az iskola tisztasági kifestését tette lehetőúvé. (Ebből is látszik, mennyivel kisebb az ottani épület, mint a mienk. Vagy olcsóbb a közbeszerzés kikerülése.)

A kárpátaljai várak meglátogatása sem váratott magára sokáig, ugyanis a második napon Munkácson és Beregváron jártunk, majd biológiai, földrajzi és történelmi impulzusokban gazdag útvonalon közelítettük meg a Vereckei-hágót. A történelem viharai által látogatott területen mi csak egy esővel kísért viharral találkoztunk.


Kárpátalján jártunk

A harmadik napon az ungvári skanzen épületeinek megtekintése után egy pincerendszerbe merészkedhettünk le, napunkat pedig egy borkóstoló édesítette meg.

Az utazást a negyedik nap beregszászi városnézése és a belváros szecessziós építészete koronázta meg.


Képgaléria

Köszönetet szeretnénk mondani a Nagyborzsova településen a faluturizmus keretében szállást biztosító vendéglátóinknak. Mindannyiunk nevében elmondhatom, hogy az ott kapott rengeteg kedvesség, odafigyelés, mosoly sokáig megmarad az emlékezetünkben, a sok finomság eredménye pedig a nadrágméretünkben. Köszönjük a vendéglátást, a magyar államnak a Bethlen Gábor Alapon keresztüli pénzügyi támogatását, Csiszár Gábor tanár úrnak pedig a rengeteg szervezést!

szöveg: Nagy-Varga Zsolt
fényképek: Sparingné Köves Ildikó