Gyorsmenü, oldaltérkép és beállítások
Aktuális

Karácsonyi filmajánló

2018. december 23.
Meridián


A karácsony, illetve az azzal járó készülődés az év legszebb időszaka. Most összegyűjtöttük azokat a filmeket, amelyek biztosan meghozzák az ünnepi hangulatot. Kellemes mézeskalács falatozós, forró teát kortyolgatós filmezést kívánunk Mindenkinek!

Először is egy régebbi filmmel kezdenénk, melynek a címe A Grincs. Valószínűleg kevés olyan ember akad, aki még nem látta, de többszöri megnézés után is magával tud ragadni a film bája és hangulata.


Karácsonyi filmajánló

A Grincs: Egy aprócska hópihében bújik meg Kifalva, a Kik birodalma. A Kik kedvenc ünnepe a karácsony, lázasan készülődnek az ünnepre. Az utcák és a házak díszben állnak, mindenki ajándékokért rohangál. A kis Cindy nem érti, minek ez a nagy felhajtás… Ám van valaki, aki ferde szemmel nézi a nagy nyüzsgést. Elég a nevét kimondani, és máris a hideg futkos minden Ki hátán. Fenn lakik a Kobak-hegyen, a barlangjában, ki nem állhatja a karácsonyt. Ő a GRINCS! A kis Cindy azonban nem hisz a Grincsről szóló legendáknak, és azt akarja, hogy a rettegett zöld mumust válasszák meg Kifalva Karácsonyi Mókamajszterének. Felkerekedik hát, hogy ő maga adja át a meghívót a mogorva, morc manónak…

Ezt az amerikai filmet 2000-ben mutatták be, szóval valóban nem egy mai filmről van szó, azonban az idei évben újraalkották mese formájában, ami jelenleg a mozikban is megtekinthető.

Hogy is felejthetnénk le a listáról mindenki örök kedvencét, a Reszkessetek, betörők!-et. Az 1990-ben bemutatott amerikai film a mai napig a legközkedveltebb karácsonyi film, de persze vannak olyanok is, akik már inkább unják, mint élvezetesnek tartanák, hisz' számos tévécsatorna minden évben leadja karácsonykor.


Karácsonyi filmajánló

Reszkessetek, betörők!: Kevin szülei egy igazi nagy családi karácsonyra készülnek Párizsban. Az utazás körüli felfordulásban végül csak egyvalamit felejtenek otthon: Kevint. A hatalmas házban magára maradó kisfiú azonban cseppet sem bánkódik. Éppen, amikor már unatkozni kezdene, két ügyefogyott betörő mászik be hozzá az ablakon. Kevin nem ijed meg tőlük: százféle ravaszsággal és furfanggal úgy elbánik a rablókkal, hogy nemsokára ők is azt kívánják, bár elutaztak volna inkább Párizsba.

A film óriási sikerét az is mutatja, hogy további részek is születtek.

Azoknak, akik a karácsonyi filmek mellett a szerelmes, romantikus filmekért is odavannak, az Igazából szerelem című filmet ajánljuk.


Karácsonyi filmajánló

Ez a brit-amerikai-francia film 2003-as, és a történet a karácsony előtt 5 héttel kezdődik és tart egészen az ünnepekig. A film mozgatórugója a szerelem, legyen az első látásra, vagy éppen beteljesületlen, rangra, életkorra és családi állapotra való tekintet nélkül. Megérinti az agglegény miniszterelnököt, az anya nélkül maradt iskolásfiút, a korosodó, kiégett rocksztárt, és nem kerüli el a szerelmében csalódott, összetört szívű írót sem. Londoni életek és szerelmek találkoznak össze és bontakoznak ki. Szenteste romantikus, fergeteges és keserédes következményekkel, mindenki számára, aki elég szerencsés (vagy szerencsétlen) ahhoz, hogy a szerelem bűvöletébe essen

És végül, de nem utolsó sorban ajánljuk a 2017-es Rossz anyák karácsonya című filmet. Ennek a filmnek van egy előzménye, a Rossz anyák, melyben már megismerkedhettük a főszereplőkkel, a 3 édesanyával, akik a mindennapi anyaság nehézségeseivel és fáradalmaival küzdenek meg. Nos, ebben a karácsonyi kiadásban a feszültség csak fokozódik, ugyanis a 3 nő édesanyja is belekeveredik a képbe, további problémákat okozva ezzel. A tökéletes karácsony bűvöletében szocializálódott mamák ugyanis ragaszkodnak a jól bevált mazochista anyaszerephez és az ünnep szentségéhez. És ekkor elszabadulnak a rénszarvasok és kinyílik pár vodkásüveg. Innentől kezdve már csak egy dolog biztos: ez az éj nem lesz csendes…


Karácsonyi filmajánló

Bár a filmet elsősorban édesanyáknak ajánljuk, hogy lássák, nincsenek egyedül a problémákkal, de ajánljuk továbbá még a gyermekeknek is, hogy ráeszmélhessenek, mennyit is köszönhetnek édesanyjuknak.

Reméljük, ezzel a pár filmmel kicsit meghoztuk Mindenki karácsonyi hangulatát! Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánunk Mindenkinek!

Jandácsik Ágnes és Szigeti Annabella