Gyorsmenü, oldaltérkép és beállítások
Gimnázium

Villányi Attila

kémia vezetőtanár

  villanyi.attila@apaczai.elte.hu
  411-6500/3343

Órarendem:

Segítünk Önnek! A cellákban megjelenik az osztály vagy csoport azonosítója, alatta pedig az óra helyszíne. A helyszín fölé mozgatva az egeret vagy rákoppintva további információkat kaphat a helyszínről. Az órarendek összehasonlítása céljából azokat meg tudja nyitni felugró kis ablakban, ha a linkre kattint az órarend alatt.

Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek
1.  
 
 
 
 
 
11.CD kéF
328.
 
 
2.  
 
 
 
 
 
11.CD kéF
328.
 
 
3. 10.B ké
328.
 
 
 
 
10.B ké
423.
 
 
4. 10.B ké
328.
 
 
 
 
 
 
 
 
5.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
6. 11.CD kéF
328.
 
 
 
 
 
 
 
 
7.  
 
10.B ké
328.
 
 
 
 
 
 
8.  
 
10.B kész
328.
10.B kéSz
328.
 
 
 
 

Bemutatkozás

1990 óta tanítok a gimnáziumban. Kezdetben kémiát és biológiát, majd 1997 óta csak kémiát. 1995. óta kémiából vezetőtanárként foglalkozom a tanárszakos egyetemi hallgatókkal.
Iskolánk egyik fő erőssége a természettudományi képzés. Mind a természettudományi tagozatra járó, mind az általános tantervű tagozatos azon diákjaim, akik kémia fakultációt választottak, és azt sikeresen végig dolgozták, közel 100%-os valószínűséggel jutottak a hőn áhított felsőoktatási intézménybe.

Az elmúlt 26 tanévben mintegy 15 természettudományi tagozatos csoportot tanítottam, ahonnan – és természetesen néhányan az általános tantervű osztályaimból is – mintegy 150 diák került az Irinyi János Országos Kémiaverseny döntőjébe, és közel százan a kémia OKTV döntőjébe. 1992 óta diákjaim 28 érmet szereztek a Nemzetközi Kémiai Diákolimpián.
2004 óta iskolánkban folyik a 16 évesnél fiatalabb korosztály felkészítése a Nemzetközi Junior Természettudományi Olimpiára. Én a kémia és a biológia tantárgyi felkészítésben veszek részt, illetve a versenyre utazó négy fős csapat vezetője vagyok (beleértve az utazás szervezését, illetve szponzorok keresését az utazás finanszírozására). Iskolánk diákjai az elmúlt 13 évben 24 érmet szereztek ezen a versenyen, közülük 19 érmet saját tanítványaim.

1997-2004 között a csoport vezetőjeként részt vettem a jelenlegi kémia kétszintű érettségi vizsga követelményeinek és a vizsga modelljének kialakításában. 2004 óta pedig folyamatosan vállalok elnökséget, javító és kérdező tanári feladatokat az emelt szintű kémia érettségin. A 90-es évek közepe óta tagja vagyok az általános iskolai korosztály számára meghirdetett Hevesy György Országos Kémiaverseny versenybizottságának és az országos döntő zsűrijének. 1990-ben jelent meg első tankönyvem, az Ötösöm lesz kémiából című példatár, amely még ma is a kémiából versenyre, érettségire készülő középiskolások, de az első éves egyetemisták hasznos segédkönyve. Azóta számos tankönyvet, illetve elméleti összefoglalót, példatárat írtam, főként az emeltebb szintű kémia képzéshez.

Diákjaim nemzetközi versenyeredményei alapján felfigyeltek rám egy szaúd-arábiai tehetséggondozó alapítvány vezetői, így 2011 óta Szaúd-Arábiába is járok felkészíteni a középiskolás diákokat a Nemzetközi Kémiai Diákolimpiára. Természetesen fő célom továbbra is az, hogy itt Magyarországon segítsek fenntartani gimnáziumunk kiemelkedő természettudományos képzését.

Linkek:
http://www.ratztanarurdij.hu
http://www.kokel.mke.org.hu
http://biokemonline.com