Gyorsmenü, oldaltérkép és beállítások
Oktatás

Osztályozó- és javítóvizsgák

Tavaszi vizsgák

A tavaszi osztályozóvizsgák 2023. április 12-19. között lesznek.

Az idegen nyelvi írásbeli vizsgák időpontja: 2023. április 14. (péntek) 1-3. óra.

Az 1. és 2. órában a 11. évfolyamon nagyszámú hiányzás várható. A 3. órában már csak néhány vizsgázó lesz.

A szóbelik folyamatosan zajlanak a fenti időszakban. Emiatt nem lesz tömeges hiányzás, mindig az éppen vizsgázó diákok lesznek csak távol az óráktól.

A vizsgákra való jelentkezés határideje: 2023. április 3.

A jelentkezés online történik az alábbi kérdőív kitöltésével: https://forms.gle/zRh8DjMUkGbWw8a37

Az érettségi jelentkezésen kívül az osztályozóvizsgákra is jelentkezni kell! A vizsgán elért eredmény nem javítható, azaz ez lesz az adott tárgyból a bizonyítványba kerülő érdemjegy.

Problémamentes felkészülést és sikeres vizsgákat kívánok.

Pető Sándor

Ha előrehozott érettségire készülsz, ajánljuk figyelmedbe az Oktatás/Érettségi oldalt is!

Néhány információ a javító- és osztályozó vizsgákról

A vizsgák egy (legalább 60 perces) írásbeliből és egy szóbeliből állnak. A feladatlapon jelölve van, mennyi időt kapnak rá a tanulók és az is, hogy milyen segédeszközöket használhatnak a vizsga során. Az írásbeli és szóbeli vizsgák egy napon vannak. A dolgozatokat még a szóbeli előtt kijavítják. A szóbelik bizottság előtt zajlanak, gyakorlatilag az érettségivel azonos szabályok szerint: minimum 30 perces felkészülési idő (kivéve: élő idegen nyelvek), maximum 15 perces felelet. Itt is önállóan kell kifejteni a vizsgázónak a gondolatait, kérdezni akkor lehet, ha a kifejtést befejezte vagy megakadt. Fontos: a pótvizsgán (is) bármilyen jegyet szerezhet a tanuló.

Az iskola Vezetőségének és angol szakos tanárainak döntése szerint a 2018/2019-es tanévtől megváltozik az osztályozóvizsgák rendje. A vizsgára jelentkező diákok a saját szaktanáruk által összeállított szóbeli és írásbeli vizsgát tesznek. Ez azt jelenti, hogy mindenki számára a saját csoportja szintjéhez szabott tananyagot fedi majd le a vizsga, például 12.-ben a Solutions Advanced teljes nyelvtanát, szókincsét, szövegeit, témaköreit és készségeit (ha előtte az Upper-Intermediate könyvből tanult). A vizsga pontos anyagát a szaktanár december 1-ig kijelöli, és erről tájékoztatja a diákokat. Az osztályozóvizsgára az érettségire való jelentkezést megelőzően, február elején a Titkárságon kell jelentkezni.
Jelentkezési lap osztályozóvizsgára Letöltés